Kook de gierst volgens aanwijzing op de verpakking.Voeg na het koken een snufje zout toe.
Maak de dressing door azijn te mengen met een uitgeperst teentje knoflook, mosterd, honing en een snuf peper. Meng goed door, klop de olijfolie erdoor totdat er een lobbige dressing ontstaat. Zet weg tot gebruik.
Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
Snijd de tomaat, puntpaprika en komkommer in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Hak de peterselie.
Kook de eieren 4 minuten en laat ze schrikken met koud water.
Meng de groenten, kappertjes en de peterselie door de gierst.
Verdeel de raapstelen in een krans over een grote schaal, besprenkel de raapsteel met een beetje van de dressing.
Giet de rest van de dressing bij het gierstmengel en schep even om.
Verdeel de salade in het midden van de krans.
Pel de eieren en halveer ze en verdeel over de salade.
Bestrooi de salade met kort geroosterde (zonnebloem)zaden.
Tip: ook lekker met avocado en/of gebrokkelde feta)