Palmkool-Prei Gratin met Pastinaakfrietjes (vega)

Palmkool-Prei Gratin met Pastinaakfrietjes (vega)

Omschrijving

Met dit recept maak je een gratin zonder aardappel en met een echte hofweb twist; lekker veel groenten.

De onderste laag wordt zacht en romig door de slagroom en kaas waarin de groenten stoven, en de bovenste laag wordt krokant door het bakken in de oven.

De shoarmakruiden in dit recept zorgen voor warmte en pit. Door de combi van kaas en shoarmakruiden is deze gratin heel lekker met knoflookmayonaise of knoflookyoghurt erbij. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory
 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de palmkool in dunne reepjes en de prei in ringen. Was de groenten goed en laat goed uitlekken.
     
  3. Meng de palmkool en prei in een grote ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas en verdeel over de groenten.
     
  4. Schil de pastinaken en snijd er dunnen frietjes van. Meng ze met twee eetlepels olie, zout naar smaak en de shoarmakruiden.
     
  5. Verdeel de pastinaakfrietjes over de kaas en schenk de slagroom eroverheen. Druk ze een beetje aan.
     
  6. Gaar de gratin 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
     
  7. Lekker met knoflookyoghurt of knoflookmayo en de wortel-rode biet salade uit deze link.