Nadia Zerouali: Harira Soep

Nadia Zerouali: Harira Soep

Omschrijving

Recept: Nadia Zerouali en Merijn Tol uit ''Arabia bij je thuis''
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes (bewaar het bot nog even), snijd de gepelde ui in halve ringen en de gepelde knoflook in plakjes. Neem de blaadjes van de kruidentakjes en houd ze apart; bind de stelen samen met keukentouw. Snijd de selderij, aardappel en wortel in kleine stukjes en hak het selderijgroen fijn.

  2. Verhit de olie in een (soep)pan en bak hierin vlees, botten en ui 3 minuten op matig vuur. Voeg alle specerijen, de kruidentakjes, gesneden groenten en de linzen toe en bak alles 1 minuut mee.

  3. Voeg tomaten en bouillon toe, breng aan de kook en kook de soep op heel laag vuur in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.

  4. Verwijder de kruidentakjes, specerijen, het vlees en de botten en pureer de soep (bijv. met de staafmixer). Voeg kikkererwten en rijst toe en kook die nog ca. 20 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer het vlees en de blaadjes koriander en peterselie erdoor. Heet opdienen.