Omschrijving
Klassiek maak je Clafoutis natuurlijk met kersen. Dit op en top Franse gerecht is al generaties lang een must-eat in kersentijd - maar variaties erop zijn natuurlijk ook leuk! Pruimen lenen zich er ook uitstekend voor, en een mooie clafoutis kun je ook met frambozen of abrikozen maken. Eigenlijk met alles dat het seizoen biedt. Neem eens zwarte of rode bessen: die maken een clafoutis door hun zurigheid net een tikje anders. Het beslag blijft hetzelfde.
Niemand minder dan chefkok en groenteminnares Mari Maris kookt met de verse groenten en fruit van Hofweb. "Met het seizoen mee-eten levert het smakelijkste resultaat op, om de simpele reden dat spullen die op hun best geoogst worden ook het best smaken." Neem een kijkje in de keuken van deze bijzondere Frans-Nederlandse kok/groenteboerin. Lees hier meer.
Recept: Mari Maris, 'Mari Plukt de Dag'
Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory