Herfst Traybake vol Groente en Appel met (vegan) spekjes

Herfst Traybake vol Groente en Appel met (vegan) spekjes

Omschrijving

Een herfstige maaltijd duurt niet lang; bakplaat vol mikken, 30 minuten de oven het werk laten doen en daarna lekker aan tafel.

Kaneel en nootmuskaat laten de schotel (en je huis) heerlijk geuren!

Spekjes? Heel fijn en kan ook vegan, indien gewenst. Voor wat extra pit kun je ook nog een paar (rode) uien toevoegen.

Ook lekker; voeg de laatste 10 minuten wat geraspte kaas toe. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     

  2. Was de krieltjes goed en halveer ze.
     

  3. Snijd de bloemkool in roosjes en haal de kontjes van de spruitjes.
     

  4. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd in parten.
     

  5. Verdeel alles over een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de nootmuskaat en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles om met een goede scheut olijfolie en verdeel de spekjes erover.
     

  6. Gaar de traybake 30 minuten in de oven.
     

  7. Ook lekker met kaas erover, voeg deze dan 10 minuten voor het einde van de oventijd toe. 

Recept: Marie-Sophie
Foto: Mees