Funky Kleuren Stamppot met Rode Kool en Geitenkaas

Funky Kleuren Stamppot met Rode Kool en Geitenkaas

Omschrijving

Rode koolstamppot is een klassieker, maar deze heeft een verassende, vegetarische twist. En die kleuren! Eet meer 'regenboogkleuren', is wel eens de tip - nou, met deze maaltijd kom je in de buurt :-) Paars van de Rode Kool, Bloedrood door Rode ui, met dat frisse groen van bosuitjes (of fijngesneden preitje) en hagelwitte van de geitenkaas... Een lust voor het oog.

Door geitenkaas en geiten-crème fraîche te gebruiken maak je deze vega stamppot lekker hartig. De hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken die even groot zijn. Zet de aardappelen op met een tl zout en zoveel water dat ze net onder staan. Kook in 20-25 min zacht en gaar.
     
  2. Snijd de rode kool en rode ui in dunne reepjes. Verhit een grote koekenpan waar een deksel op past met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en kool met de fenegriek hier kort in aan en overgiet dan met 250 ml water.
     
  3. Voeg het citroensap en de gedroogde tijm toe en stoof de kool 15 minuten tot deze mooi zacht is.
     
  4. Verwarm de grill van de oven voor op 220 graden.
     
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Voeg de geiten crème fraîche toe en roer het er goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rode kool erbij en meng door elkaar. Schep in een ovenschaal.
     
  6. Verdeel de geitenkaas en de hazelnoten over de stamppot, en wat fijngesneden prei naar smaak. Gratineer de stamppot nog 10 minuutjes in de oven.