Myrthe's Wilde Daslooksoep met Brandnetel

Myrthe's Wilde Daslooksoep met Brandnetel

Omschrijving

Myrthe: "Daslook is, met een pittige knoflooksmaak (maar lichter verteerbaar), mijn absolute favoriet!

Anti bacterieel, bloeddruk- en cholesterol verlagend, preventief tegen aderverkalking en nog veel meer geneeskrachtige werking. Per 100 gram vers blad heb je 150 mg vitamine C te pakken en 340 mg kalium.

Combineert lekker met brandnetel in deze fluweel zachte soep."

Meer lezen over de aarde als fantastische wildpluktuin en apothekerskast? Myrthe schreef er een inspirerende blog over.

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosui in ringetjes

  2. Verwarm de ghee in een pan en fruit de bosui-ringetjes kort totdat ze glazig zijn.

  3. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in blokjes.

  4. Doe 500 ml groentebouillon bij de sjalot en voeg de aardappelblokjes toe.

  5. Kook de aardappels gaar in de bouillon in ongeveer 15 minuten.

  6. Hak de daslook en brandnetel fijn.

  7. Wanneer de aardappel gaar is voeg je het groen toe.

  8. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie groene soep maar doe dit niet te lang anders wordt de aardappelzetmeel ´plakkerig´.

  9. Warm nog even kort door, maar laat niet meer koken.

  10. Garneer met een madeliefje. Ook heel lekker met een half zacht gekookt eitje per persoon.

Recept: Myrthe Johansen
Koken en Foto: Kruimel.