Carpaccio van Hertenbiefstuk

Carpaccio van Hertenbiefstuk

Omschrijving

Een unieke twist op de klassieke carpaccio, en je kan hem nu helemaal zelf maken! Het vergt wel even wat spierkracht en herrie, maar het is een supermooi voorgerechtje om te serveren. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de hertenbiefstuk met een scherp mes op de draad in superdunne plakjes. (dat wil zeggen dat je de vezels afsnijd en niet met de vezels mee snijd). Leg steeds een plakje op een stuk plasticfolie en leg er nog een stuk folie over op. Sla elk plakje vlees plat met een pan tot het ongeveer één millimeter dik is. Leg de plakjes in een cirkel op de borden.
     
  2. Rooster de amandelen met het zout een paar minuten in een koekenpan. Laat iets afkoelen. Schaaf de nagelkaas in dunne reepjes en halveer de zilveruitjes. Snijd de tomaat in kwartjes en snijd de kern eruit. Snijd de buitenkant in blokjes.
     
  3. Verdeel de amandelen, kaas, zilveruitjes en tomaat over de carpaccio. Maak af met takjes peterselie, de truffelmayo en versgemalen peper en zout. Besprenkel ten slotte met wat olie.