Flevolamb is een bio-dynamisch akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen, dat ook schapen houdt. Een familiebedrijf in hart en nieren, op het moment werken er twee generaties samen met o.a. studenten van de Warmonderhof.
De schapen grazen op een saladebuffet van gras, klaver en allerlei kruiden. Ook dienen restproducten uit de akkerbouw zoals kromme worteltjes, te kleine aardappels of beschadigde pompoenen als voedsel voor de schapen. De mest van de schapen wordt weer gebruikt als voedingstof voor het land. De schapen lopen het hele jaar buiten, behalve tijdens de lammerperiode, dan staan ze even op stal. De lammeren krijgen enkel eigen gras en ’s winters ingekuild gras te eten en worden in hun eigen tempo groot. Als de lammeren groot genoeg zijn dan gaan ze naar de slagerij van Herman ter Weele, daar worden ze respectvol en zonder stress geslacht. Vervolgens wordt het vlees geportioneerd, vacuüm verpakt en diep ingevroren voor de verkoop.
Ben je benieuwd wat Flevolamb nog meer doet of op zoek naar lekkere recepten, neem dan een kijkje op de website www.flevolamb.nl . Of kom langs bij de boerderij!