Biologische kaasmakerij De Nylander

Proef de rauwmelkse kazen van De Nylander, gemaakt van biologische Jersey melk - met de rijke smaak van het seizoen.

Over boeren achter de Nylander

Onze kaas,- en botermakerij is met recht een familiebedrijf te noemen. Otto Jan Bokma zwaait samen met zonen Gerbrand en Sander de scepter aan de Ursuladyk in It Heidenskip, Friesland. Ze worden op de boerderij en kaas,- en botermakerij bijgestaan door Marianne (vrouw van Otto Jan) en schoondochters Petra, Lianne en Mariska. Dochter Anne Wieke is werkzaam in onze eigen kaaswinkel.

Gerbrand is boer in hart en nieren en draagt hoofdzakelijk de zorg voor de jerseykoeien. De melk van deze koeien heeft een hoog gehalte aan vet en eiwit wat een romige kaas geeft. Daarnaast hebben jerseykoeien een zeer vriendelijk karakter en een prachtig uiterlijk in alle tinten bruin. Lianne, vrouw van Gerbrand maakt de roomboter. In de zomer is deze heerlijk zacht en vol van smaak door de zachte vetten. In de winter is de boter spijkerhard omdat de samenstelling van de vetten en eiwitten verandert. Kortom, echte boerenboter.

Sander en Mariska zijn verantwoordelijk voor het kaasmaken. In onze spiksplinternieuwe kaasmakerij worden de volle, romige kazen op ambachtelijke wijze bereid. De melk wordt niet gepasteuriseerd waarmee al het goede van de melk behouden wordt.

Otto Jan houdt zich bezig met meerdere facetten binnen het bedrijf maar met name de verkoop van de kaas buiten de winkel en ervoor zorgen dat alle lijnen binnen het bedrijf goed samenwerken. Ook de rondleidingen worden regelmatig door hem geleid.

Lees meer over de Nylander via: https://www.nylander.nl